Gezocht: lid Lokale Actie Groep (LAG) LEADER Zuidwest Twente!

In de LAG is een  vacature ontstaan door het vertrek van het LAG-lid uit de gemeente Hellendoorn. Daarom zijn we op zoek naar:

 

Een (jong) lid voor de Lokale Actie Groep Zuidwest Twente uit de gemeente Hellendoorn

Wie zoeken we?

Ben je betrokken bij de ontwikkeling van het platteland? Heb je affiniteit, ervaring en netwerken op het gebied van plattelandsontwikkeling? Ben je in staat actief verbindingen te leggen tussen mensen, ideeën en verschillende sectoren? Ben je in staat om te denken en te acteren op de schaal van Zuidwest Twente? Ben je bereid om te investeren in kennis van LEADER en plattelandsontwikkeling door bijvoorbeeld het bijwonen van bijeenkomsten en cursussen? Woon je in de gemeente Hellendoorn? Ben je een teamplayer? Dan ben jij misschien een van de nieuwe leden van de Lokale Actie Groep Zuidwest Twente!

 

Wie zijn wij?

LEADER stimuleert een duurzame plattelandseconomie in Zuidwest Twente door te verbinden, samen te werken, te innoveren en te transformeren. Onze missie is om via samenwerken en verbinden de uitdaging aan te gaan om Zuidwest Twente sociaal en economisch vitaal te houden. Dat is de kern van onze Lokale Ontwikkelingsstrategie!

 

Spil in de uitvoering van het LEADER-programma is de Lokale Actie Groep (LAG). Zij signaleert kansen voor nieuwe projecten en stimuleert de ontwikkeling ervan. De LAG beoordeelt welke projecten in aanmerking komen voor een subsidie. De LAG bestaat uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners en bestaat uit 15 betrokken leden. De LAG wordt ondersteund door de LEADER-coördinatoren.

Werkzaamheden

De LAG komt ongeveer zes keer per jaar ’s avonds bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten worden projectinitiatieven besproken en wordt besloten welke projecten in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage. Ook wordt de voortgang van het LEADER-programma besproken en worden bijeenkomsten georganiseerd om initiatiefnemers in Zuidwest Twente te stimuleren om projectideeën voor te leggen. Af en toe nemen de LAG-leden deel aan relevante cursussen of bijeenkomsten. Wat bieden wij LAG-leden? LAG-leden ontvangen een vacatievergoeding voor het bijwonen van de LAG-vergaderingen en een reiskostenvergoeding voor het bijwonen van andere bijeenkomsten.

 

Geïnteresseerd?

Stuur een korte motivatie en CV uiterlijk 19 oktober 2018 vóór 12.00 uur naar ons e-mailadres. Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij de LEADER-coördinatoren Maarten Scherrenburg (06-45225026) en Marianne Breedijk (06-22566381). Meer informatie over LEADER Zuidwest Twente is te vinden op deze website.

 

Vervolg

Na de sluitingsdatum vindt een voorselectie plaats van mogelijke kandidaten. Daarbij kijken we naar hoe je past in het profiel van een LAG-lid (zoals beschreven in de Lokale Ontwikkelingsstrategie) én de mate waarin zijn of haar specifieke kennis, netwerken, geslacht en leeftijd een aanvulling is op de hele LAG. De kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek op donderdagavond 25 oktober tussen 20.00 uur en 22.00 uur. Het nieuwe LAG-lid maakt dan op maandagavond 12 november kennis met de LAG. Hou deze data dus vast vrij! Weet je nu al dat je een van deze data niet kunt, bel dan even met een van de LEADER-coördinatoren om te overleggen.