LEADER-café ‘Eetbaar groen?’ op 29 mei 2018

16-05-2018

Ben jij bezig met voedsel in jouw buurt? Of met het ontwikkelen, produceren of vermarkten van streekproducten? Of heb je plannen voor een voedselbos, sociale tuin of eetbaar park? Of ben je benieuwd naar initiatieven van anderen?

 

In Twente ontstaan steeds meer initiatieven op het gebied van voedselbossen, eetbare parken, korte ketens, streekproducten, voedselcoöperaties en sociale tuinen. Het zijn initiatieven van één producent, van samenwerkende ondernemers, van een buurt en steeds vaker ook van of samen met gemeenten. Deze initiatieven verbinden elk op hun eigen manier voedsel, stad en platteland met elkaar en dragen bij aan de leefbaarheid en de bedrijvigheid op het platteland. Wat willen ze bereiken en wat hebben ze al bereikt? Hoe hebben ze het aangepakt? Waar lopen ze tegenaan?

 

Dit en meer in het LEADER-café op 29 mei in het LEADER-café!

Dinsdag 29 mei in ‘t Brookshoes, Pastoor Ossestraat 21 in Bornerbroek

 

Tijdens het café zorgen verschillende sprekers voor de inspiratie. Een van hen is Frank van Marle die vertelt over natuurinclusieve landbouw op “Erve van Marle” in Almelo. Ook horen we over initiatieven van elders zoals de Eetbare Stad Andernach (D). Daarnaast zullen er natuurlijk ook weer initiatiefnemers hun idee pitchen om feedback, tips en suggesties te krijgen zodat ze hun idee verder kunnen ontwikkelen. Deze keer komen er onder andere pitches over een zorg-pluktuin en een ‘kippenexperience’. Alle ingrediënten dus voor een interessante avond!

 

Heb je een idee voor de toekomst van het platteland van Zuidwest Twente? Of wil je je laten inspireren door ideeën van anderen? Of wil je meedenken of meehelpen de initiatieven van anderen te realiseren? Kom dan naar het LEADER-café op 29 mei!

 

Het LEADER-café begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en eindigt rond 22.00 uur. Bekijk hier de uitnodiging met programma!

 

Kom je ook? Aanmelden kan tot 1 dag van tevoren via deze link

Ook een idee pitchen? Meer informatie? Bel of mail met de coördinatoren!