Europa om de Hoek Kijkdagen

09-05-2017

Op 12 en 13 mei zijn weer de jaarlijkse Europa om de Hoek Kijkdagen. Tijdens deze dagen kun je een kijkje nemen bij projecten die het platteland vernieuwen en die met Europese subsidie tot stand zijn gekomen. Ook dit jaar zijn er zogeheten boegbeeldprojecten, projecten die een voorbeeld zijn van vernieuwing op het platteland.

 

Een van de boegbeeldprojecten is een project uit ons gebied: het Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat in Nijverdal.

 

In het Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug kun je allerlei informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Naast Staatsbosbeheer vinden ook het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), het Centrum voor Natuur en Milieu-educatie, Sterrenwacht Hellendoorn en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug  hier hun thuisbasis. In het gezellige café-restaurant met een open haard en buitenterras worden (h)eerlijke gerechten en drankjes geserveerd. Delen van dit project zijn met ondersteuning van LEADER tot stand gebracht. Klik voor meer informatie op de website: www.sallandseheuvelrug.nl 

 

Meer informatie over de Europa om de Hoek Kijkdagen is te vinden op de website europaomdehoek.nl. Bekijk ook de trailer Europa om de Hoek kijkdagen 2017!