LAG-lid Dennis op den Dries overleden

15-04-2019

De LAG is zeer bedroefd vanwege het overlijden van Dennis op den Dries. Dennis was sinds januari dit jaar lid van de LAG als wethouder namens de westelijke gemeenten van het LEADER-gebied. Hij was erg open en betrokken en was heel enthousiast over LEADER. Hij dacht gelijk al volop mee over de nieuwe initiatieven. De LAG vindt het heel jammer dat ze hem niet beter heeft kunnen leren kennen en wenst zijn dierbaren heel veel sterkte met dit grote verlies. 

Drie nieuwe LEADER-projecten!

26-02-2019

Eind februari zijn er weer drie projecten gestart met een LEADER-bijdrage. Het zijn de projecten 'Fluisterend Water, het verhaal van de Buurserbeek', 'Beleef Notter & Zuna' en 'Soccer en freerunning in de oude zoutbaden'. Voor deze projecten was in oktober 2018 een aanvraag ingediend. In totaal zijn er nu zestien projecten die een LEADER-bijdrage toegekend hebben gekregen. Al deze projecten dragen bij aan de ontwikkeling van het platteland van Zuidwest Twente.

LEADER-café 26 februari 2019 – Kom je ook?

19-02-2019

Ben jij bezig met het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid op je erf? Of heb je plannen voor een voedselbos, een project met jongeren of wil je samen Zuidwest Twente op de kaart zetten? Heb je een ander innovatief idee voor het platteland van Zuidwest Twente? Of ben je benieuwd naar initiatieven van anderen en wil je meedenken met hun initiatief? Kom dan 26 februari naar het LEADER-café!

Agro & Food Congres Twente

09-11-2018

Op 8 november 2018 was het Stadslab Indië in Almelo het decor van het Agro & Food Congres Twente. Verschillende Twentse bedrijven en initiatieven kwamen bij elkaar om te kijken hoe ze de samenwerking in de agro & food keten kunnen versterken.

Weer vier nieuwe LEADER-projecten van start!

14-09-2018

Eind augustus en begin september zijn er weer vier projecten gestart met een LEADER-bijdrage. Het zijn de projecten Nieuw trefpunt als nieuw hart voor Espelo, Informatie- en Doecentrum De Peeze, Beekstroom Twente en Debatcentrum Memorymuseum. Voor deze projecten was in april een aanvraag ingediend.

Krachttour Overijssel in Zuidwest Twente!

06-06-2018

De Krachttoer Overijssel bleek in voorgaande jaren een schot in de roos, de deelnemers waren bijzonder enthousiast. Daarom organiseert Stimuland op veler verzoek dit jaar een nieuwe editie. Krachttoer Overijssel 2018 vindt plaats op vrijdag 29 juni van 09.30 tot ongeveer 16.00 uur. Ditmaal in samenwerking met Groene Metropool Twente en LEADER Zuidwest Twente. Zij heten als gastgebied de deelnemers graag van harte welkom. Zet je vrijdag 29 juni vast in je agenda?

Inspirerend LEADER-café Eetbaar groen?!

30-05-2018

Ongeveer 30 deelnemers waren op een mooie en warme mei-avond naar 't Brookshoes in Bornerbroek gekomen voor het LEADER-café 'Eetbaar groen?!'. In het café stond deze keer het thema landbouw-voedsel-stad centraal. De deelnemers luisterden naar inspirerende voorbeelden, dachten mee, stelden goede vragen en gaven waardevolle tips.  En uiteraard werd er over LEADER verteld. Maar de hoofdrol was voor de initiatiefnemers die hun idee voor Zuidwest Twente pitchten! 

LEADER-café ‘Eetbaar groen?’ op 29 mei 2018

16-05-2018

Ben jij bezig met voedsel in jouw buurt? Of met het ontwikkelen, produceren of vermarkten van streekproducten? Of heb je plannen voor een voedselbos, sociale tuin of eetbaar park? Of ben je benieuwd naar initiatieven van anderen? Kom dan naar het LEADER-café op 29 mei in Bornerbroek!

Drie nieuwe LEADER-projecten van start!

11-04-2018

Eind maart/begin april hebben drie projecten een LEADER-bijdrage toegekend gekregen. Het zijn BikePark Salland-Twente in Holten, De Virtuele Poort naar het Haaksbergerveen in Haaksbergen en Dorpsspookhuis Hertme. Voor deze projecten is in het najaar van 2017 een aanvraag ingediend

Kom naar het LEADER-café op 22 november 2017

08-11-2017

Zuidwest Twente bruist van de initiatieven om het platteland mooier en levendiger te maken. Daar zitten hele vernieuwende, creatieve en ondernemende ideeën tussen. Met LEADER kun je de grotere projecten ondersteunen maar veel van die ideeën hebben vaak maar een kleine bijdrage of een beetje advies nodig. Hoe kunnen we elkaar helpen om die ideeën uit te voeren? Dit en meer op het LEADER-café op 22 november!

Excursie naar Herenboerderij Wilhelminapark

06-11-2017

Op zaterdag 4 november is een groep LAG-leden en initiatiefnemers op bezoek gegaan bij de Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel. De Herenboerderij is een coöperatie van huishoudens die samen een kleinschalig gemengd boerenbedrijf runnen. Voor de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf is een boer aangesteld. De LAG wilde graag zien en horen hoe zij dat hebben opgezet en hoe het draait.

Drie nieuwe LEADER-projecten!

08-09-2017

Op 7 september 2017 hebben weer drie projecten een LEADER-bijdrage toegekend gekregen! Het zijn de projecten Informatierustpunt Schuilenburg in Hellendoorn, Voedselbos Diepenheim en Kinderboerderij 2.0 in Nijverdal. Voor deze projecten was in april een aanvraag ingediend.

Inspiratie, kennis en mooie tips voor initiatiefnemers!

27-06-2017

Het Punt in Vroomshoop was het decor voor het LEADER-café van 26 juni 2017. Het café werd deze keer in samenwerking met de gemeente Twenterand georganiseerd en had een speciaal thema: de profilering van Zuidwest Twente als boeiende omgeving voor recreant en toerist. Ruim veertig geïnteresseerden luisterden, dachten mee , stelden vragen en gaven waardevolle tips.

Eerste aanvragen beschikt!

10-05-2017

Drie projecten hebben op 3 mei 2017 een LEADER-bijdrage toegekend gekregen. Het zijn de projecten Herbestemming boerderij De Pas in Haarle, Zorgvakanties De Köller in Hertme en HouVast op Pad rondom Enschede.Voor deze projecten is in de eerste indieningsperiode in het najaar van 2016 een aanvraag ingediend.

Europa om de Hoek Kijkdagen

09-05-2017

Op 12 en 13 mei zijn weer de jaarlijkse Europa om de Hoek Kijkdagen. Tijdens deze dagen kun je een kijkje nemen bij projecten die het platteland vernieuwen en die met Europese subsidie tot stand zijn gekomen. Ook dit jaar zijn er zogeheten boegbeeldprojecten, projecten die een voorbeeld zijn van vernieuwing op het platteland.