Kom naar het LEADER-café op 22 november 2017

08-11-2017

Zuidwest Twente bruist van de initiatieven om het platteland mooier en levendiger te maken. Daar zitten hele vernieuwende, creatieve en ondernemende ideeën tussen. Met LEADER kun je de grotere projecten ondersteunen maar veel van die ideeën hebben vaak maar een kleine bijdrage of een beetje advies nodig. Hoe kunnen we elkaar helpen om die ideeën uit te voeren? Dit en meer op het LEADER-café op 22 november!

Excursie naar Herenboerderij Wilhelminapark

06-11-2017

Op zaterdag 4 november is een groep LAG-leden en initiatiefnemers op bezoek gegaan bij de Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel. De Herenboerderij is een coöperatie van huishoudens die samen een kleinschalig gemengd boerenbedrijf runnen. Voor de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf is een boer aangesteld. De LAG wilde graag zien en horen hoe zij dat hebben opgezet en hoe het draait.

Drie nieuwe LEADER-projecten!

08-09-2017

Op 7 september 2017 hebben weer drie projecten een LEADER-bijdrage toegekend gekregen! Het zijn de projecten Informatierustpunt Schuilenburg in Hellendoorn, Voedselbos Diepenheim en Kinderboerderij 2.0 in Nijverdal. Voor deze projecten was in april een aanvraag ingediend.

Inspiratie, kennis en mooie tips voor initiatiefnemers!

27-06-2017

Het Punt in Vroomshoop was het decor voor het LEADER-café van 26 juni 2017. Het café werd deze keer in samenwerking met de gemeente Twenterand georganiseerd en had een speciaal thema: de profilering van Zuidwest Twente als boeiende omgeving voor recreant en toerist. Ruim veertig geïnteresseerden luisterden, dachten mee , stelden vragen en gaven waardevolle tips.

Eerste aanvragen beschikt!

10-05-2017

Drie projecten hebben op 3 mei 2017 een LEADER-bijdrage toegekend gekregen. Het zijn de projecten Herbestemming boerderij De Pas in Haarle, Zorgvakanties De Köller in Hertme en HouVast op Pad rondom Enschede.Voor deze projecten is in de eerste indieningsperiode in het najaar van 2016 een aanvraag ingediend.

Europa om de Hoek Kijkdagen

09-05-2017

Op 12 en 13 mei zijn weer de jaarlijkse Europa om de Hoek Kijkdagen. Tijdens deze dagen kun je een kijkje nemen bij projecten die het platteland vernieuwen en die met Europese subsidie tot stand zijn gekomen. Ook dit jaar zijn er zogeheten boegbeeldprojecten, projecten die een voorbeeld zijn van vernieuwing op het platteland.