Drie nieuwe LEADER-projecten!

08-09-2017

Op 7 september 2017 hebben weer drie projecten een LEADER-bijdrage toegekend gekregen! Het zijn de projecten Informatierustpunt Schuilenburg in Hellendoorn, Voedselbos Diepenheim en Kinderboerderij 2.0 in Nijverdal. Voor deze projecten was in april een aanvraag ingediend.

Inspiratie, kennis en mooie tips voor initiatiefnemers!

27-06-2017

Het Punt in Vroomshoop was het decor voor het LEADER-café van 26 juni 2017. Het café werd deze keer in samenwerking met de gemeente Twenterand georganiseerd en had een speciaal thema: de profilering van Zuidwest Twente als boeiende omgeving voor recreant en toerist. Ruim veertig geïnteresseerden luisterden, dachten mee , stelden vragen en gaven waardevolle tips.

Eerste aanvragen beschikt!

10-05-2017

Drie projecten hebben op 3 mei 2017 een LEADER-bijdrage toegekend gekregen. Het zijn de projecten Herbestemming boerderij De Pas in Haarle, Zorgvakanties De Köller in Hertme en HouVast op Pad rondom Enschede.Voor deze projecten is in de eerste indieningsperiode in het najaar van 2016 een aanvraag ingediend.

Europa om de Hoek Kijkdagen

09-05-2017

Op 12 en 13 mei zijn weer de jaarlijkse Europa om de Hoek Kijkdagen. Tijdens deze dagen kun je een kijkje nemen bij projecten die het platteland vernieuwen en die met Europese subsidie tot stand zijn gekomen. Ook dit jaar zijn er zogeheten boegbeeldprojecten, projecten die een voorbeeld zijn van vernieuwing op het platteland.